Μια αυθεντική, «τίμια» χασαποταβέρνα

Οι «Κουκουβάουνες» ή αλλιώς Μεταμόρφωση, όντας στους πρόποδες της Πάρνηθας, αποτέλεσε κατά το παρελθόν φημισμένο τόπο αναψυχής των Αθηναίων, τόσο λόγω του καλού της κλίματος, αλλά και λόγω των πολλών ταβερνών που υπήρχαν στην περιοχή, που ήταν τότε ένα γραφικό χωριό στην εξοχή της Αθήνας.  Μεγάλοι καλλιτέχνες του ελληνικού σινεμά όπως ο Βέγγος, ο Φωτόπουλος και ο Αυλωνίτης γύρισαν ταινίες στον εξοχικό αυτόν προορισμό  και τραγουδοποιοί όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδήσαν στα ταβερνάκια της περιοχής. ‘Έτσι στις Κουκουβάουνες δημιουργείται η κουλτούρα και η ιστορία της Αθηναϊκής ταβέρνας

Το Γίδι ήρθε σαν μια νοσταλγική ιδέα να αναβιώσει αυτά που μας έλειψαν μεγαλώνοντας. Σε μια γαστρονομική εποχή που χαρακτηρίζεται από βραβεία, αστέρια και άγχος , δημιουργήσαμε το Γίδι ώστε να ξαναδέσει τις παρέες να γράψουν ιστορία, τους νέους να ζήσουν το παρελθόν και τους μεγάλους να νοσταλγήσουν τις όμορφες εκείνες εποχές. Σε μια πέτρινη ,λοιπόν, ιστορική ταβέρνα του 1960, σερβίρουμε αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, λουκάνικα και φρυγαδέλια προσπαθώντας να αναβιώσουμε τις μνήμες αυτές. Γιατί τελικά μνήμες είναι το φαγητό.
Ελάτε στο Γίδι να γευτείτε, να νοσταλγήσετε, να πιείτε…. γιατί στο κάτω κάτω η ζωή είναι μια ταινία. Μικρού μήκους αλλά με πολύ γούστο και γέλιο.


Σας περιμένουμε.

Με λίγα λόγια ξέρεις τι παίρνεις.
Βασίλης Ακρίβος, Chef

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφόρος Τατοϊου 17
Μεταμόρφωση, 144 51

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 210 2828848

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη - Παρασκευή: 15:00 - 01:00
Σάββατο: 13:00 - 01:00
Κυριακή: 13:00 - 18:00